Home » » Tips-tips untuk PAra Isteri

Tips-tips untuk PAra Isteri

Written By amirnawawi on Jumaat, 11 Mac 2011 | 9:48 PG

Hoho3.. banyak juga orang yang baca post aku yang aritu ek. Alah yang pasal Tajuk Aku Nak Kawin tu. Korang ni memang minat bebenor la pasal kawen ni yer. Bagi yang masih belajar tu, sabaq sat neh. Jangan gelojoh. Orang muda memang selalu gelojoh.. he3. Beberapa hari lepas aku ade cakap tip2 untuk si suami di alam rumahtangga bagi mengelakkan pergaduhan kan.. Bagi sesiapa yang xbaca entry tu memang rugi tau. Kalau korang still xbaca bolehlah baca kat sini.. Khas untuk si suami dan bakal suami je tau.. kalau yang nak kawin lebih tu, xtau la plak aku..he3..
Bayangkan yang ini adalah anda,,,

Baiklah, entry aku hari ni nak kasi la jugak tips yang aku dapat dari kursus kawin hari tu. Tak adil la plak rasanya kalau aku kongsi untuk para suami je, para isteri pom mesti nak baca jugak ka..he3. Nah ini tips untuk isteri bagi mengatasi krisis rumahtangga..
1. Hayati erti cinta dan kasih sayang yang sebenarnya.
2. Kenalpasti keperluan suami dan berusaha untuk memenuhinya. (paham2 sendiri lah ye)
3. Berikanlah pujian dan  penghargaan tanpa meminta nada disanjungi dan dihargai.
4. Buangkan sifat cemburu buta. (Kalau nak cemburu pom biar celik mata, bukan buta..he3)
5. Jangan menggunakan kritikan, serangan dan ugutan jika ingin mengubah sifat suami.
6. Hilangkan perasaan bangga diri dan sombong..(wanita ni agak jual mahal sket.. Ye ke?..he3)
7. Layanlah suami dengan penuh kemesraan dan kasih sayang.
8. Tinggalkan pergantungan pada ibubapa. ( Jangan asyik2 nak ngadu kat mak bapak je)
9. Rajinlah berbincang bersama suami anda cara-cara untuk mendidik anda dengan sempurna.
10. Sentiasalah berdoa agar sentiasa berada dalam kesabaran dan keimanan.
11. Kurangkan membebel. (tips ni aku tambah sendiri..ha3)
Amcam tips2 kat atas tu? Ok x? Kalau ok, shre2 la nga kawan2, kalau x ok, bagitau aku ye. Nati aku boleh baiki tang mana yang salah. Agak2 para pembaca wanita sekalian boleh ke amalkan tips tu dalam rumah tangga? kalau boleh, aku still ade 4 lagi kuota kosong ni. Muahaha.. Saje je nak berlawak la. Bagi yang para bakal isteri tu kena la tahu macamana cara nak uruskan rumahtangga, barulah hidup aman sejahtera. kalau tidak, perang besar la jawabnyer. Si suami tidor kat ruang tamu, si isteri tidoq kat bilik. Xsekepala la katakan.. Aku ni kasi komen lebih2 la plak. Macam orang dah kawin la plak. Excited lebih la katakan..kih3.
Apepon para pembaca yang wanita sekalian, adakah anda bersedia untuk mengharungi ombak badai dalam rumahtangga? Kalau dah bersedia, anda dh boleh kawin la tu..hu3.
AM (AmirNawawi) : Pada yang berkemampuan tu, kawin2 lah cepat2. Jangan dok buat benda2 yang xsenonoh. Sakit mata aku nengoknya.. Couple2 tu buat tambah dosa ja..
Macam biasalah, aku akhiri entry ku kali ni ngan pantun;
Naik beca, beli simen,
Sudah baca, harap komen.
Pagi2 mandi perigi,
harap2 datang la lagi.
Apape tak puah hati dan pendapat komen kat bawah k..
SHARE

About amirnawawi

2 ulasan :

Akasia Maya berkata...

dah tick expand widget atau belum..
cuba buat lagi..
lepas tu i want your feedback

fazliana ezzati berkata...

weyh mg g kursus kawen doh??
nok nikoh doh ko?? :DDD
ajak aku weyh :P